Yaz Dönemi Staj Yöntemleri
7.06.2021

2020-2021 Yaz Dönemi İle Sınırlı Kalmak Koşulu İle Bölümümüzde Uygulanması Öngörülen Staj Yöntemleri

2020-2021 Yaz dönemi staj faaliyetleri 28 Haziran 2021 ile 2021-2022 Güz dönemi Derslerin Başlangıç tarihi olan 4 Ekim 2021 arasında sınırlı olmak üzere, bölümümüz öğrencileri stajlarını aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak yapabilirler.

1. Mezun durumundaki öğrenciler 2020-2021 eğitim öğretim yılı yaz dönemi ile sınırlı kalmak şartıyla staj/uygulama eğitimlerini, dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla (simülasyon, proje, vaka analizi vb. faaliyetler) akademik biriminde tamamlayabilirler.
  2. Öğrenciler stajlarını online-uzaktan staj programı bulunan firma/kurumlarda yapabilirler.  (Öğrenci uzaktan staj öncesinde stajın nasıl ve hangi çalışmalar ile yapılacağını staj komisyonuna bildirmeli ve bölüm staj komisyonundan onay almalıdır). Uzaktan staj sürecinde firmaların talep etmesi durumunda SGK Sigorta giriş işlemleri  yapılacaktır.
  3. Yüzyüze staj kabulü alan bütün öğrenciler için yürürlükteki süreç geçerlidir. Öğrenciler koruyucu önlemleri aldığını bildiren yerlerde (fabrika, işyeri, vb) staj yapabilirler.