Uzaktan Eğitim Hakkında
23.03.2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle bildiğiniz üzere Üniversitelerde eğitime ara verilmiştir. Eğitime verilen ara boyunca hiçbir ders, sınav, uygulama yüz yüze yapılmayacaktır.

Üniversitemizde pandemi döneminde eğitim-öğretim Uzaktan Öğretim ile Üniversitemizin Ders Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden yapılacaktır. Bu amaçla Bölümümüz teorik dersleri 23.03.2020 tarihinden itibaren DYS üzerinden yürütülecektir. Bu kapsamda;

• 23.03.2020 tarihinden itibaren DYS üzerinden dersin öğretim elemanlarının mesajlarını takip ediniz,
  • Öğretim elemanlarımız yürüttükleri derslerin sunumlarını haftalık düzende DYS’ye yükleyebilir.
  • Öğretim elemanlarımız yürüttükleri dersleri videolara çekip, Google drive’ a yükleyip linkini DYS üzerinden öğrencilerle paylaşabilir
  • DYS’ye kısa sınav/ödev gibi tamamlayıcı etkinlikler de eklenebilecektir.
  • Sınavlar da ölçülebilir, denetlenebilir olmak kaydıyla DYS üzerinden yapılabilecektir.
  • Eğitim-öğretime ara verilen bu süreçte dersler yukarıda açıklandığı gibi sadece uzaktan yapılacaktır. İhtiyaç halinde dersin öğretim elemanı veya danışmanınız ile sadece e-posta veya DYS üzerinden elektronik ortamda iletişime geçmeniz gerekmektedir.
  • Uygulamalı dersler ve laboratuvar/uygulama çalışmaları eğitime ara verilen pandemi sürecinde yapılmayacaktır.
  • Mühendislik Araştırma derslerinin teorik çalışmalarını danışman hocanızla haberleşerek yapmaya devam edebilirsiniz. Laboratuvar uygulamaları ile ilgili gelişmelere göre güncel duyuru yapılacaktır.
  • Gelişmeleri lütfen Bölüm ve Üniversitemizin web sayfasından takip ediniz.
  • ESOGU DYS girişe ulaşmak için bağlantı: Tıklayınız
  • Öğrenciler için ESOGU DYS yardım bağlantısı: 1- Ögrenciler 2- Gold-DYS Klavuzu
  • Rektörlüğümüzün “Üniversitemizde Eğitim-Öğretim Süreci Hakkında” başlıklı duyurusu için: https://ogu.edu.tr/Web/DuyuruDetay/7363

Sağlıklı günler dileyerek evde kalmanızı ve mutlaka telefon ya da bilgisayarınızın internet bağlantısını sağlamanızı öneririm.

Prof. Dr. Mustafa ANIK