Uzaktan Eğitim Hakkında (Dekanlık Duyurusu)
25.03.2020

UZAKTAN EĞİTİME İLİŞKİN HUSUSLAR

• Teorik dersler asenkron uygulama ile DYS/KEYPS üzerinden yürütülecektir
  • Yabancı Diller Yüksek Okulu hazırlık sınıfı dersleri ve dönem başında uzaktan eğitim yoluyla başlamış olan Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II ve yüksek okullarda yürütülen İngilizce-2, AİİTt-2 ve Türk Dili-2 derslerinde asenkron/senkron uygulama ile UZEM üzerinden uzaktan eğitim yürütülecektir.
  • Yüz yüze devam eden AİİT-2 ve Türk Dili-2 dersleri ve bazı diğer ortak derslerin asenkron/senkron uygulama ile yürütüleceğine ilgili birimler karar verecektir.
  • Az sayıda öğrencinin kayıtlı olduğu lisans ve lisansüstü derslerde senkron uygulama yapılabilir. Bu derslerde öğretim elemanları Skype, Zoom ve diğer platformları kullanabilirler.
  • Senkron uygulama yapılan dersler dijital ortama kaydedilerek öğrencilerin ders kayıtlarına offline olarak da DYS/KEYPS/CANVAS üzerinden erişimleri sağlanacaktır.
  • Ses ve görüntü içeren sunumlar, Youtube veya Vimeo gibi platformlarda paylaşılmalı, DYS/KEYPS sunucusuna yüklenmemelidir.
  • Lisansüstü programlardaki yeterlilik sınavları, tez izleme komitelerinin toplantıları ile tez savunmaları, Koronavirüs (COVİD-19) salgının seyrine göre online yapılabilecektir.
  • Uzaktan eğitimde öğrenciler, DYS/KEPYS üzerinden ders materyallere 7 gün ve 24 saat erişerek dersleri takip edebilecektir. Bu nedenle, uzaktan eğitimde öğrencilerden devam zorunluğu aranmayacaktır.
  • Teorik derslerin quiz ve ara sınavları uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılacaktır. Quiz ve sınav hazırlama ile ilgili eğitim videoları hazırlanmıştır. Bu videolara DYS sayfasından erişebilirsiniz.
  • Teorik derslerin yarıyıl içi değerlendirme yüzdelerinde değişiklik yapılmayacaktır. Öğretim elemanları, ödev vererek, quiz ve sınav yaparak dersin yarıyıl içi ölçme ve değerlendirilmesini yapacaklardır.
  • Teorik derslerde öğrenciler ihtiyaç olduğu durumda ödev, quiz ve sınav cevaplarını PDF veya JPEG formatında sisteme yüklemelidir. Öğrenciler, ses ve/veya görüntü kaydı içeren dosyaları Google Drive/One Drive’a yüklenmeli ve dosyaya DYS/KEPYS/CANVAS  üzerinden link verilmelidir.
  • Uzaktan eğitimle verilemeyen uygulama, laboratuvar ve teorik dersler için yoğunlaştırılmış akademik takvim hazırlanacaktır. Yoğunlaştırılmış akademik takvim, salgının seyrine göre daha sonra açıklanacaktır.
  • Koronavirüs salgının seyrine göre final sınavları için ayrıca bir takvim oluşturulacak ve sınavların nasıl yapılacağına dair yöntem daha sonra ilan edilecektir.